1. Lumina in diferite zone ale casei
  2. Mobilarea cu lumina in bucatarie

Mobilarea cu lumina in bucatarie

Bucataria este in mod principal un spatiu de lucru, dar de asemenea un loc de adunare pentru familie si prieteni.

Estenecesara o lumina care este confortabila dar si functionala. O plafoniera de dimensiuni mari echipata cu surse de lumina fluorescente economice poate da o lumina generala bine difuzata dar creeaza umbra in zona chiuvetei. In aceaste zone este necesara o lumina suplimentara pentru lucru.

Se pot folosi spre exemplu doua spoturi deasupra chiuvetei.

In zona chiuvetei se mai poate folosi o plafoniera echipata cu sursa de lumina fluorescenta economica in cazul in care zona este libera pina la tavan.

Masa de bucatarie se lumineaza cu un pandantiv decorativ. Folosite cu dimmer control pot furniza lumina necesara pentru : facutul lectiilor, hobbiuri, afaceri de familie, precum si pentru o cina intima cu un nivel de lumina mai scazut.

Lumina de sub rafturile de bucatarie trebuie montata cit mai aproape de partea din fata a dulapului pentru a evita reflexiile. In general se folosesc ca surse de lumina tuburile fluorescente (de diverse dimensiuni) dar in ultimul timp ledurile reprezinta o buna alternativa. Lungimea luminii trebuie sa fie cel putin 2/3 din lungimea dulapului.

Dulapurile care au usi transparente pot fi echipate cu mini lampi la interior. In parteainferioara a acestora se pot folosi mini lumini pentu a creea o senzatie de caldura si confort in bucatarie.

 in categoria  din stilul