1. Lumina in diferite zone ale casei
  2. Corpuri de iluminat - Tipuri de corpuri de iluminat

Tipuri de corpuri de iluminat.

Iluminatul general este folosit pentru a creea o arie cu un iluminat uniform.Cunoscut ca iluminat ambiental, iluminatul general radiaza un nivel de stralucire confortabil.

Se poate realiza cu candelabre, plafoniere, aplice, spoturi, lumina ascunsa (scafa de lumina ... ) sau felinare perntru iluminat exterior.

O lumina care poate inlocui lumina soarelui este iluminatul general, care reprezinta o piesa fundamentala a planului de iluminat.

Lumina de lucru va ajuta sa faceti anumite activitati cum ar fi : cititul, gatitul, hobiuri, jocuri,lucru cu acte, studiu.

Pot fi folosite spoturi, lumina ascunsa, pandantive (lampa suspendata) , lampi portabile. Lumina de lucru trebuie sa nu genereze stralucire sau umbre iar intensitatea sa fie suficenta cit sa nu deranjeze ochii.

Iluminat accent adauga drama unei incaperi prin creerea unui interes vizual. O parte din schema de decorare este folosirea luminii spot pentru picturi, tablouri, sau pentru a ilumina textura unui perete, draperii sau peisaj exterior. Lumina de accent trebuie sa fie cel putin de trei ori mai mare in punctul focal decat lumina generala in jurul lui. Acest lucru se face in general cu lumina spot, lumina ascunsa, sau aplice.

 in categoria  din stilul